В Пловдив / Криминални / Прокуратурата в Пловдив предаде на съд фризьорка, обрала два апартамента в район Южен

Прокуратурата в Пловдив предаде на съд фризьорка, обрала два апартамента в район Южен

Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд фризьорка, обрала два апартамента в район Южен. Обвиняемата се сдобила с ключовете на двете жилища – в едното живеели семейството на козметичката от […]

Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд фризьорка, обрала два апартамента в район Южен. Обвиняемата се сдобила с ключовете на двете жилища – в едното живеели семейството на козметичката от салона, в другото – нейната баба.

На 6 август вечерта обирджийката привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и други вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак и златни накити.

През това време към дома си се прибирал брата на козметичката. Той се усъмнил като видял лампата в стаята на баба му да свети, защото възрастната жена била на почивка. Подал сигнал в полицията, а пристигналите на място екипи влезли в жилището. Обирджийката  била намерена скрита в гардероба, заедно с раницата с отнетите пари, златни украшения и вещи. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици. Задържана е.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend