Избори 2024

Водещи новини

Президентът на Армения Вахагн Хачатурян на посещение в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Вахагн Хачатурян
Снимка: verelq.am

Утре на посещение в Пловдив пристига президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян. Визитата му се осъществява по покана на държавния глава Румен Радев в контекста на 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Армения, която се отбелязва тази година.

В рамките на посещението в Пловдив е предвидена среща с кмета Здравко Димитров, срещи с арменската общност, посещение на Епископската базилика на Филипопол, Античния театър, къща „Хиндлиян“, арменския апостолически православен храм „Сурп Кеворк“ и основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян“. По време на посещението президентът ще поднесе венец на паметника пред арменския храм в памет на арменците-жертви.

Президентът ще бъде придружен от Н.Пр. посланика на България в Армения Калин Анастасов и от зам.-министъра на външните работи на Армения Паруир Ованесян.

Програмата на президента Вахагн Хачатурян в България включва официална церемония по посрещането от държавния глава Румен Радев, подписване на съвместна декларация във връзка с 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив