Избори 2024

Водещи новини

Предупреждават за измами и злоупотреби в наводнените села в Карловско

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Наводнение в Карлово - Богдан - Каравелово - Слатина
Снимка: община Карлово

За опасност от измами и злоупотреби в засегнатите от наводненията карловски села предупредиха от Кризисния щаб на общината. От там информират, че право да влизат по домовете и да описват щетите по сградния фонд и покъщнината имат само представители на комисиите, утвърдени със заповед на кмета или областния управител и би трябвало, преди да започнат описа, да се легитимират пред жителите на домовете.

От щаба предупреждават още, че са възможни измами и злоупотреби с дарения, затова призовават хората да контактуват само с представители на община Карлово, Областната управа, служителите на полицията и армията.

310 доброволци и 55 военни, които чистят къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“, работят днес в карловските села Каравелово и Богдан, съобщиха от Областна управа. В село Слатина се допочистват три обществени сгради от доброволци от община Трявна.

Националното представителство на студентските съвети се включват със 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци работят в двора на читалището на Каравелово. По данни на щаба общият брой на почистените къщи днес е 35 – 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

В района работи и тежка техника – багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и работят по изграждането на временни  мостовете.

И в трите села имат ток, без улично осветление, тъй като е разрушена инфраструктурата.

Предстои възстановяването на водопроводите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив