Избори 2024

Водещи новини

Представиха Пловдив и България пред ученици в Окаяма

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Представиха Пловдив и България пред ученици в Окаяма

Онлайн среща с ученици от две групи в шести клас на училище Хомей в град Окаяма проведе екипът на Посолството на България в Токио.

Двата града са побратимени, а през 2022 г. бе отбелязана 50-годишнината от установяването на партньорските връзки между двата града.

По време на онлайн лекциите служителите на посолството отговаряха на въпроси на японските шестокласници относно българските традиции и култура, за киселото ни мляко и маслодайната роза, за това как се забавляват и какви предмети изучават техните връстници в българските училища.

Екипът на дипломатическото представителство прочете също в превод на японски език българската приказка „Живата вода“, която бе издадена в Япония през 2022 г.

Представител на международния отдел на община Окаяма направи презентация относно развитието на приятелските връзки между Окаяма и Пловдив и изрази желание прекият двустранен обмен между двете общини, прекъснат поради Ковид пандемията, да бъде възобновен в най-скоро време, в т.ч. чрез ученически посещения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив