Предприемат стъпки към осъществяване на проекта за нова сграда на Математическата гимназия

Общественият съвет към Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив предприема практически стъпки към осъществяване на проекта за нова сграда на училището. На проведена работна среща със заместник-кмета по образование Стефан Стоянов са се обсъдили липсата на напредък до този момент по казуса, съвременните изисквания към образованието и проектирането на подобен тип сгради, както и възможностите за бъдеща съвместна работа в разумни срокове. Членовете на Обществения съвет са заявили желанието си проектът за нова сграда да намери място в индикативния списък с приоритетни проекти на Община Пловдив в Плана за интегрирано развитие на града (ПИРО) и са се ангажирали се с активна работа при изработването на задание за проектиране. Общественият съвет към Математическата гимназия ще отправи покани за срещи и към всички общински съветници с цел осигуряване на подкрепа за финансиране от бюджета на Община Пловдив за 2023 г. на архитектурен конкурс за проектиране на нова и съвременна сграда на Математическата гимназия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Математическата гимназия акад. Кирил Попов

Общественият съвет към Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив предприема практически стъпки към осъществяване на проекта за нова сграда на училището.

На проведена работна среща със заместник-кмета по образование Стефан Стоянов са се обсъдили липсата на напредък до този момент по казуса, съвременните изисквания към образованието и проектирането на подобен тип сгради, както и възможностите за бъдеща съвместна работа в разумни срокове.

Членовете на Обществения съвет са заявили желанието си проектът за нова сграда да намери място в индикативния списък с приоритетни проекти на Община Пловдив в Плана за интегрирано развитие на града (ПИРО) и са се ангажирали се с активна работа при изработването на задание за проектиране.

Общественият съвет към Математическата гимназия ще отправи покани за срещи и към всички общински съветници с цел осигуряване на подкрепа за финансиране от бюджета на Община Пловдив за 2023 г. на архитектурен конкурс за проектиране на нова и съвременна сграда на Математическата гимназия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни