Предлагат до 25 км/ч. максимална скорост за тротинетките в града

До 25 км/ч. максимална скорост за тротинетките в града и задължителни каски и светлоотразителни жилетки за под 18-годишните, качили се на електрически превозни средства, предлагат от групата на „Съюз за Пловдив“, откъдето внасят за обсъждане в Общинския съвет проект за промените. Той е подготвен в съответствие със Закона за движение по пътищата от общинския съветник от групата Владимир Темелков Тротинетките задължително трябва да са оборудвани със спирачки, механичен или електронен звънец, като не се използва друга звукова сигнализация,  устройство за излъчване на бяла или жълта светлина  отпред и на червена – отзад. Правилата забраняват още електрическите превозни средства да се движат по тротоари, паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, водачите им да не са употребили алкохол и наркотични вещества, да не превозват други лица, да не карат, без да държат кормилото с ръка, и да не говорят по GSM. За нарушения се предлагат глоби  в размер от 10,00 до 50,00 лв., а за извършени от малолетни или деца до 16 години да отговарят техните родители, попечители или настойници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Тротинетки

До 25 км/ч. максимална скорост за тротинетките в града и задължителни каски и светлоотразителни жилетки за под 18-годишните, качили се на електрически превозни средства, предлагат от групата на „Съюз за Пловдив“, откъдето внасят за обсъждане в Общинския съвет проект за промените.

Той е подготвен в съответствие със Закона за движение по пътищата от общинския съветник от групата Владимир Темелков

Тротинетките задължително трябва да са оборудвани със спирачки, механичен или електронен звънец, като не се използва друга звукова сигнализация,  устройство за излъчване на бяла или жълта светлина  отпред и на червена – отзад.

Правилата забраняват още електрическите превозни средства да се движат по тротоари, паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, водачите им да не са употребили алкохол и наркотични вещества, да не превозват други лица, да не карат, без да държат кормилото с ръка, и да не говорят по GSM.

За нарушения се предлагат глоби  в размер от 10,00 до 50,00 лв., а за извършени от малолетни или деца до 16 години да отговарят техните родители, попечители или настойници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини