Отпадна възможността за 24-часов служебен абонамент в Синя зона в Пловдив

Въвеждането на нова такса „служебен абонамент – разширен режим” (денонощен) за паркиране в Пловдив отпадна. По предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив, точката отпадна от дневния ред на заседанието на местния парламент. Тя бе внесена от общинската управа като част от промените в Наредбата за местните такси и цени. Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предложението си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани. Общински съветници поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради панаира По думите му, предложените промени в таксите за паркиране тип „служебен абонамент” ще лишат огромен брой граждани от паркоместа около жилищата им. Само за още 40 лева или 60 лева допълнително всяка фирма, която към момента е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на точно определени места в града /супер център, синя зона и т.н/, вече ще може да си ги запази за 24 часа благодарение на т. нар. „служебен абонамент в разширен режим”. Това означава, че много граждани няма да има къде да паркират след работа. В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на автомобили по местодомуване и така до голяма степен помагат за справяне […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Синя зона в Пловдив

Въвеждането на нова такса „служебен абонамент – разширен режим” (денонощен) за паркиране в Пловдив отпадна.

По предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив, точката отпадна от дневния ред на заседанието на местния парламент. Тя бе внесена от общинската управа като част от промените в Наредбата за местните такси и цени.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предложението си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

Общински съветници поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради панаира

По думите му, предложените промени в таксите за паркиране тип „служебен абонамент” ще лишат огромен брой граждани от паркоместа около жилищата им. Само за още 40 лева или 60 лева допълнително всяка фирма, която към момента е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на точно определени места в града /супер център, синя зона и т.н/, вече ще може да си ги запази за 24 часа благодарение на т. нар. „служебен абонамент в разширен режим”. Това означава, че много граждани няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на автомобили по местодомуване и така до голяма степен помагат за справяне с проблемите с паркирането, особено в централната градска част, но не само там”, аргументираха се от ГЕРБ.

Предложението на групата беше подкрепено от 36 общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни