Отпадна възможността за 24-часов служебен абонамент в Синя зона в Пловдив

Въвеждането на нова такса „служебен абонамент – разширен режим” (денонощен) за паркиране в Пловдив отпадна. По предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив, точката отпадна от дневния ред на заседанието на местния парламент. Тя бе внесена от общинската управа като част от промените в Наредбата за местните такси и цени. Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предложението си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани. Общински съветници поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради панаира По думите му, предложените промени в таксите за паркиране тип „служебен абонамент” ще лишат огромен брой граждани от паркоместа около жилищата им. Само за още 40 лева или 60 лева допълнително всяка фирма, която към момента е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на точно определени места в града /супер център, синя зона и т.н/, вече ще може да си ги запази за 24 часа благодарение на т. нар. „служебен абонамент в разширен режим”. Това означава, че много граждани няма да има къде да паркират след работа. В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на автомобили по местодомуване и така до голяма степен помагат за справяне […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Синя зона в Пловдив

Въвеждането на нова такса „служебен абонамент – разширен режим” (денонощен) за паркиране в Пловдив отпадна.

По предложение на групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Пловдив, точката отпадна от дневния ред на заседанието на местния парламент. Тя бе внесена от общинската управа като част от промените в Наредбата за местните такси и цени.

Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Йордан Илиев аргументира предложението си за отпадането на новата такса с това, че тя ще е в ущърб на пловдивчани.

Общински съветници поискаха оставката на кмета Здравко Димитров заради панаира

По думите му, предложените промени в таксите за паркиране тип „служебен абонамент” ще лишат огромен брой граждани от паркоместа около жилищата им. Само за още 40 лева или 60 лева допълнително всяка фирма, която към момента е заплатила правото да паркира от 08:30 до 18:30 часа на точно определени места в града /супер център, синя зона и т.н/, вече ще може да си ги запази за 24 часа благодарение на т. нар. „служебен абонамент в разширен режим”. Това означава, че много граждани няма да има къде да паркират след работа.

В момента тези паркоместа вечер служат за паркиране на автомобили по местодомуване и така до голяма степен помагат за справяне с проблемите с паркирането, особено в централната градска част, но не само там”, аргументираха се от ГЕРБ.

Предложението на групата беше подкрепено от 36 общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини