Избори 2024

Водещи новини

Празник на науката организира Техническият университет в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Технически университет Пловдив

Празник на науката организира Техническият университет в Пловдив. Проявите започват в 10 часа с Ден на отворените врати, когато всички желаещи ще могат да разгледат част от лабораториите и учебните зали и да се запознаят с актуалните специалности в университета. Предвидени са демонстрации на дронове и роботи, както и атрактивни танцови изпълнения.

В 14 часа започва 54-то издание на състезанието на знаещите на клуб „Квант“. Участниците ще отговарят на въпроси от областите физика, механика, химия , астрономия, термодинамика и оптика. Част от задачите са експериментални, като опитите се правят на живо пред участниците и публиката. В полуфиналния кръг участие ще вземат трите отбора, които са събрали най-много точки на предварителните елиминации.

В 15:20 часа започва финалът, където ще се състезават най-добрите два тима. Четири от отборите, които се включват в състезанието тази година са от Математическата гимназия “Академик Кирил Попов“ Пловдив, два от ЕГ “Пловдив“ и по един тим от ЕГ „Иван Вазов“ – Смолян, ППМГ “Васил Левски – Смолян и СУ “Константин Кирил Филосов“ – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив