В Пловдив / Образование / Пожар изгори покрива на училище „Душо Хаджидеков“

Пожар изгори покрива на училище „Душо Хаджидеков“

Шест пожарни автомобила с екипи огнеборци и автомеханична стълба се включиха в погасяването на пожар, обхванал покрива на Основно училище „Душо Хаджидеков“ в Пловдив. По думите на очевидци, огънят е […]

Шест пожарни автомобила с екипи огнеборци и автомеханична стълба се включиха в погасяването на пожар, обхванал покрива на Основно училище „Душо Хаджидеков“ в Пловдив. По думите на очевидци, огънят е пламнал малко преди 12:00 ч. поради предприети ремонтни дейности върху покривната конструкция на сградата.

Дежурният персонал от 30 души се е самоевакуирал, съобщиха от пожарната. На покрива по време на пожара е имало един работник, който не е пострадал. От ръководството на училището уточниха, че с фирмата, извършваща ремонтните дейности, работят от 10 години. Тепърва ще се изясняват причините за възникването на огъня.

За старта на учебната година 19 паралелки ще бъдат преместени в други 2 училища в центъра на Пловдив, докато бъдат отстранени щетите от пожара. Това съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов, който отиде на място, за да се запознае с пораженията по сградата.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend