Пожар избухна в къща, която е паметник на културата в Стария град в Пловдив

Горя къща в Стария град в Пловдив, която е исторически паметник. Инцидентът се случи тази вечер преди 19:00 часа. Огънят е засегнал покрива на Пампоровата къща, която се използва като гримьорна към Античния театър в Пловдив. Не е ясно откъде е възникнал пожарът, защото токът в сградата е изключен от края на сезона в септември – началото на октомври, каза за NOVA директорката на общинския институт „Старинен Пловдив“ доц. Елена Кантарева. Четири пожарни коли са пристигнали на мястото, за да гасят огъня. Пожарът е погасен, но има сериозни щети, които все още ще се изчисляват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пожарна

Горя къща в Стария град в Пловдив, която е исторически паметник. Инцидентът се случи тази вечер преди 19:00 часа. Огънят е засегнал покрива на Пампоровата къща, която се използва като гримьорна към Античния театър в Пловдив.

Не е ясно откъде е възникнал пожарът, защото токът в сградата е изключен от края на сезона в септември – началото на октомври, каза за NOVA директорката на общинския институт „Старинен Пловдив“ доц. Елена Кантарева.

Четири пожарни коли са пристигнали на мястото, за да гасят огъня. Пожарът е погасен, но има сериозни щети, които все още ще се изчисляват.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини