Посланикът на РС Македония в България избра Община Пловдив за своето първо посещение

Заместник-кметът Стефан Стоянов се срещна с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси Поповска. Тя избра Община Пловдив за своята първа официална визита. „Пловдив е пример за това как един град трябва да се развива в икономическо отношение. Смятам, че може да научим много от вашия опит“, заяви посланик Поповска. По време на срещата бяха обсъдени възможности за разширяване на търговско-икономическите отношения между България и РС Македония. Нейно Превъзходителство припомни, че през 2022 г. стокообменът между двете страни надхвърли 1 млрд. евро и изрази увереност, че това партньорство може да бъде надградено. Стефан Стоянов подчерта, че пазарът на РС Македония е атрактивен за българските компании и има потенциал инвестициите там да нараснат. „Пловдив се утвърди като индустриален лидер в Югоизточна Европа, в Тракия икономическа зона има над 200 средни и големи български и международни компании“, заяви Стоянов. Зам.-кметът също така отправи покана към Нейно Превъзходителство за организирането на бизнес форум в Пловдив с участието на български и македонски компании, с цел задълбочаване на търговските отношения. От своя страна посланик Поповска сподели, че Македония определено има интерес за работа с български фирми и провеждането на такъв тип форум би било полезно и за двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Посланикът на РС Македония в България избра Община Пловдив за своето първо посещение

Заместник-кметът Стефан Стоянов се срещна с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси Поповска. Тя избра Община Пловдив за своята първа официална визита.

„Пловдив е пример за това как един град трябва да се развива в икономическо отношение. Смятам, че може да научим много от вашия опит“, заяви посланик Поповска.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за разширяване на търговско-икономическите отношения между България и РС Македония. Нейно Превъзходителство припомни, че през 2022 г. стокообменът между двете страни надхвърли 1 млрд. евро и изрази увереност, че това партньорство може да бъде надградено.

Стефан Стоянов подчерта, че пазарът на РС Македония е атрактивен за българските компании и има потенциал инвестициите там да нараснат.

„Пловдив се утвърди като индустриален лидер в Югоизточна Европа, в Тракия икономическа зона има над 200 средни и големи български и международни компании“, заяви Стоянов. Зам.-кметът също така отправи покана към Нейно Превъзходителство за организирането на бизнес форум в Пловдив с участието на български и македонски компании, с цел задълбочаване на търговските отношения.

От своя страна посланик Поповска сподели, че Македония определено има интерес за работа с български фирми и провеждането на такъв тип форум би било полезно и за двете страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини