Избори 2024

Водещи новини

Полицията в Пловдив иззе значително количество контрабандни електронни цигари

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Полицията в Пловдив иззе значително количество контрабандни електронни цигари

Около 8:30 ч. вчера, в района на 138-ми км на пловдивския участък на АМ „Тракия“, патрул на сектор „Пътна полиция“ спрял микробус, пътуващ към Бургас. Проверката установила, че зад волана е турски гражданин, а товарният отсек на превозното средство е пълен с кашони с електронни цигари без български бандерол. Информацията веднага е подадена към оперативната дежурна част на дирекцията, а местопроизшествието – запазено, до пристигане на екип от отдел „Икономическа полиция“.

Същевременно обаче в близост спрял съпровождащ микробуса лек автомобил „БМВ“, от който слязъл друг мъж с турска националност. С намерение да осуети последващите действия на униформените, той приближил до патрулната кола и оставил три банкноти от по 100 щатски долара. Извършителят е отведен за едно денонощие в ареста на РУ-Труд. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 304а, вр. чл. 304, ал. 1 от НК под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

В рамките на досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК сънародникът му пък е задържан от служители на отдел „Икономическа полиция“. При процесуално-следствените действия, осъществени под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив, от микробуса са иззети 68 кашона с общо 13600 контрабандни електронни цигари с никотиново съдържание.

По предварителни данни щетите за държавния бюджет от неплатения акциз в случая възлизат на около 40 хиляди лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив