Показват фотоизложба на площад Римски стадион в Пловдив

На 11 октомври от 18 часа на пл. Римски стадион в Пловдив ще бъде открита юбилейната фотографска изложба „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“. Снимките от „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ са малка част от огромната колекция с репортажна фотография, която фондация „БГ ПРЕС ФОТО“ събра през годините от 2002 до сега. В нея са включени близо 300 фотографии, които представят работата на едни от най-успешните фотожурналисти на България от началото на 21 век. Фотографиите са от категориите за участие в конкурса: Политическа, социална, портрет, култура и традиции, спорт, военна фотография, природа и околно среда. Специален акцент в тази подбрана колекция е участието на пловдивските фотографи през годините в най-авторитетния и продължителен конкурс за репортажна фотография в България. Ще видите снимки от пловдивските майстори на камерата Неделиян Нешев, Стоян Илиев, Евгени Цветков, Слави Калинов, Милан Христев, Атанас Кънев, Анастас Търпанов, Тихомир Пенов и др. Изложбата „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ е част от програмата на Есенен салон на изкуствата и се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив. Изложбата може да бъде разгледана от 11 до 30 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Римския стадион в Пловдив - фотоизложба
Снимка: община Пловдив

На 11 октомври от 18 часа на пл. Римски стадион в Пловдив ще бъде открита юбилейната фотографска изложба „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“.

Снимките от „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ са малка част от огромната колекция с репортажна фотография, която фондация „БГ ПРЕС ФОТО“ събра през годините от 2002 до сега. В нея са включени близо 300 фотографии, които представят работата на едни от най-успешните фотожурналисти на България от началото на 21 век. Фотографиите са от категориите за участие в конкурса: Политическа, социална, портрет, култура и традиции, спорт, военна фотография, природа и околно среда.

Специален акцент в тази подбрана колекция е участието на пловдивските фотографи през годините в най-авторитетния и продължителен конкурс за репортажна фотография в България. Ще видите снимки от пловдивските майстори на камерата Неделиян Нешев, Стоян Илиев, Евгени Цветков, Слави Калинов, Милан Христев, Атанас Кънев, Анастас Търпанов, Тихомир Пенов и др.

Изложбата „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ е част от програмата на Есенен салон на изкуствата и се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Изложбата може да бъде разгледана от 11 до 30 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни