Избори 2024

Водещи новини

Почистват шахтите в Пловдив заради очакваните проливни валежи

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Шахти
Снимка: община Пловдив

Заради прогнозираните от метеоролозите предстоящи обилни валежи в Пловдив, по разпореждане на кмета Здравко Димитров от петък сутрин извънредно се почистват дъждоприемните шахти на всички проблемни места в града. ОП „Чистота“ оставят дежурни екипи, а при проблеми с дъждоприемните шахти гражданите могат да сигнализират на тел. 0882002347. Дежурни екипи от „Градини и паркове“, както и от другите общински звена, също остават в готовност да реагират при необходимост.

От общинския кризисен щаб при бедствия и аварии имат готовност за очакваните обилни валежи. От там съобщават, че се извършва 24-часов мониторинг на река Марица като в момента нивото на водата е 60 см. и положението е спокойно.

„Поддържаме гореща връзка с органите на единната спасителна система – ОД на МВР Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Екипите на доброволните формирования също са подготвени и имат готовност да реагират при необходимост“, информират още от щаба.

Специално внимание се отделя  на участъците по бул. „Васил Априлов“, където при последните проливни дъждове имаше затруднения в оттичането на водата. „Коматевско шосе“, „Ягодовско шосе“ под надлез „Скобелева майка“, подлезът на  ул. „Гладстон“  също са сред проблемните места.

От Община Пловдив призовават гражданите при рязко влошаване на метеорологичната обстановка по възможност да си останат вкъщи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив