Избори 2024

Водещи новини

Пловдивският университет запълни 59,94% от местата за новата година още на първо класиране

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ запълни 59,94% от местата за академичната 2023/2024 година още на първо класиране. Приетите и вече записали се във висшето училище първокурсници са 2 342, от които 1 951 ще се обучават по държавна поръчка, а 391 – срещу заплащане. Това съобщиха от ръководството на най-голямото висше училище в Южна България.

Днес се обявяват резултатите от второ класиране, които всички кандидат-студенти могат да проверят на специалния раздел в сайта на ПУ „Паисий Хилендарски“. Срокът за записване на приетите на второ класиране студенти и подаването на декларации за участие в последното, трето, класиране ще е от 18 до 21 юли 2023 г. включително.

За специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ – мъже, кандидат-студентската кампания приключи още на първо класиране, тъй като са запълнени обявените места в редовна и задочна форма на обучение по държавна поръчка. Тази година е изключително засилен интересът и към специалността „Теология“, редовно обучение, като 86% от местата в нея са запълнени още след първо класиране, обясниха от висшето училище.

В топ 3 на най-високите минимални балове при класирането на втория етап на прием в ПУ попадат специалностите: „Психология“, задочно обучение с бал от 33.78, „Право“, редовно обучение с бал от 31.64 и „Софтуерно инженерство“, редовно обучение с бал от 31.16.

Третото класиране ще бъде обявено на 24 юли 2023 г. Записването на приетите на този етап от кандидатстудентската кампания първокурсници ще е от 25 до 28 юли включително, съобщиха от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив