Избори 2024

Водещи новини

Пловдивските пожарникари отдадоха заслужена почит към загиналите си колеги

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пожарникари - Пловдив
Снимка: РДПБЗН - Пловдив

Пловдивските пожарникари отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг колеги, загубили живота си в битката с огъня. Във връзка с отбелязването на професионалния празник на пожарникарите – Кръстовден, бяха положени венци пред паметната плоча в двора на Пожарната в Пловдив, беше отслужена и заупокойна молитва.

Директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков връчи отличия за личен и професионален принос на бригадните генерали на  24 -та Авиобаза Крумово и на 61-Стрямска механизирана бригада, както и на директорите на общинските предприятия Чистота и „Градини и паркове“. Помощта на наградените беше безценна при гасенето на пожара, обхванал Младежки хълм, както и при работата на терен на военните и ВВС по време на унищожителната водна стихия, заляла населени места в Карловско.

По случай професионалния празник, наградени с писмена похвала от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 19 служителя на Регионална дирекция Пловдив- огнеборци и спасители, от чиято бързина и професионализъм зависи спасяването на човешки живот.  Отличени за своята работа с „Грамоти“ от Административния секретар са трима експерти в сектор „Административен на Регионалната дирекция“.

Със заповед на комисар Георги Мангараков с „ Писмена похвала“ за безупречната си работа са  наградени 43- ма служители на дирекцията, проявили  изключително себеотрицание, воля  и мъжество при овладяването на пожари и бедствия, постигнати високи резултати в служебната дейност с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив