Избори 2024

Водещи новини

Пловдивската полиция с поредна акция срещу нарушенията на пътната безопасност

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдивската полиция с поредна акция срещу нарушенията на пътната безопасност

Екипи от състава на секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“, както и от Първо и Пето районни управления реализираха поредна спецакция за обезпечаване на пътната безопасност и предотвратяване на сериозни нарушения от страна на водачи на моторни превозни средства в Пловдив. За времето от 21 ч. в събота до 1 ч. в неделя контролът обхванал основни булеварди и възлови кръстовища в града, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания или смущения на нощната тишина от мотористи.

В рамките на полицейските действия са проверени 89 автомобила, 5 мотоциклета и 112 лица. За констатирани нередности по Закона за движение по пътищата са съставени 8 акта и 15 глоби с фиш. Връчени са и 5 електронни фишове. Документираните нарушения са били свързани с неправомерна употреба на мобилен телефон по време на движение, неизползване на предпазен колан, липса на обезопасителна система за превоз на дете, непреминат годишен технически преглед. Една от административните санкции е била и за водач на мотоциклет с неправилно поставена регистрационна табела.

Сред резултатите от акцията са и четири незабавни проверки, предприети от служителите по сигнали от тел. 112 за евентуално организиране на състезания с моторни превозни средства. Автопатрули са били насочени към паркинг на търговска верига в квартал „Тракия“ и на три определени места на пътя Пловдив – Асеновград, където са забелязали струпване на повече хора, автомобили и мотоциклети. При вида на униформените обаче групите са се разотишли, а нарушения на обществения ред не са били установени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив