Избори 2024

Водещи новини

Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за земетресението

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Мобилен телефон

Пловдивчани твърдят, че са получили предупреждение на телефоните си за земетресението, разлюляло града под тепетата в сряда. Припомняме, че трус с магнитуд 4,9 по скалата на Рихтер разлюля района на Пловдив около 15:30 ч.

„Получих известие по време на труса. Някои казват, че са имали съобщение 20 секунди преди това. Известието гласеше „Силен трус с магнитуд 5,3. Застанете на безопасно място или се евакуирайте”, сподели в ефира на „Здравей, България” Румяна Самоковарева, кмет на село Крумово.

Няколко училища в областта са със щети след силното земетресение днес в Пловдивско

Земетресението се усети много силно,но за кратко. Нощта премина спокойно. Няма паника сред населението. Разрушенията са доста малко. В селото има три разрушени комина. Днес ще бъде направен оглед и ще се окаже помощ, където има нужда. Сградата на читалището и кметството също с щети”, допълни Самоковарева.

„Бях на работа по време на труса. Нямаше паника. Най-важно е хората да запазят самообладание. Има правило, че ако може да се евакуирате до 10 секунди след началото на люлеенето, е хубаво да го направите. Ако сте на висок етаж, е по-добре да намерите укритие. Безсмислено е да тръгвате по стълбите”, обясни Красимир Каракашев, доброволец, участвал в спасителните операции след смъртоносното земетресение в Турция.

Земетресение с магнитут 4,8 по Рихтер разлюля Пловдив и региона

Освен щетите в Крумово, има 4 сигнала за пострадали училища – 2 на територията на Асеновград и 2 в Садово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

Информация

Категории

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив