Избори 2024

Водещи новини

Пловдивчани протестираха срещу решението на ОбС за Пловдивския панаир

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Протест в защита на Пловдивския панаир
Снимка: Дарик / Искра Койчева

С плакати „Панаира е на Пловдив“ и „Панаира – Тех парк, а не парцел на олигарх“, пловдивчани излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив. Хората настояват за свикването на извънредна сесия на местния парламент в началото на януари, на която да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира.

Причината за недоволството на протестиращите е решението на Общинския съвет на града от понеделник, прието с гласовете на ГЕРБ и на алтернативното БСП, с което на практика се увеличават акциите на бизнесмена Георги Гергов в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролиращо Международния панаир.

Заради липса на уведомление, от МВР не позволиха повече протеста пред сградата на община Пловдив, а недоволните пловдивчани тръгнаха на шествие, като огласиха Главната улица с викове „Мафия“. Финалната точка беше пред сградата на Прокуратурата на площад „Съединение“.

На протеста присъстваха общинските съветници от ДБ, които остро възразиха срещу решението на колегите си в местния парламент от ГЕРБ и автентичната БСП.

Искането за извънредната сесия Общинския съвет ще е тя да бъде насрочена преди Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ на 9 януари, когато се очаква да бъдат приети варненските акции на Панаира. За да се състои заседанието трябва да се съберат подписите на поне 17 съветника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив