Пловдивчани протестираха срещу решението на ОбС за Пловдивския панаир

С плакати „Панаира е на Пловдив“ и „Панаира – Тех парк, а не парцел на олигарх“, пловдивчани излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив. Хората настояват за свикването на извънредна сесия на местния парламент в началото на януари, на която да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира. Причината за недоволството на протестиращите е решението на Общинския съвет на града от понеделник, прието с гласовете на ГЕРБ и на алтернативното БСП, с което на практика се увеличават акциите на бизнесмена Георги Гергов в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролиращо Международния панаир. Заради липса на уведомление, от МВР не позволиха повече протеста пред сградата на община Пловдив, а недоволните пловдивчани тръгнаха на шествие, като огласиха Главната улица с викове „Мафия“. Финалната точка беше пред сградата на Прокуратурата на площад „Съединение“. На протеста присъстваха общинските съветници от ДБ, които остро възразиха срещу решението на колегите си в местния парламент от ГЕРБ и автентичната БСП. Искането за извънредната сесия Общинския съвет ще е тя да бъде насрочена преди Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ на 9 януари, когато се очаква да бъдат приети варненските акции на Панаира. За да се състои заседанието трябва да се съберат подписите на поне 17 съветника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Протест в защита на Пловдивския панаир
Снимка: Дарик / Искра Койчева

С плакати „Панаира е на Пловдив“ и „Панаира – Тех парк, а не парцел на олигарх“, пловдивчани излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив. Хората настояват за свикването на извънредна сесия на местния парламент в началото на януари, на която да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира.

Причината за недоволството на протестиращите е решението на Общинския съвет на града от понеделник, прието с гласовете на ГЕРБ и на алтернативното БСП, с което на практика се увеличават акциите на бизнесмена Георги Гергов в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролиращо Международния панаир.

Заради липса на уведомление, от МВР не позволиха повече протеста пред сградата на община Пловдив, а недоволните пловдивчани тръгнаха на шествие, като огласиха Главната улица с викове „Мафия“. Финалната точка беше пред сградата на Прокуратурата на площад „Съединение“.

На протеста присъстваха общинските съветници от ДБ, които остро възразиха срещу решението на колегите си в местния парламент от ГЕРБ и автентичната БСП.

Искането за извънредната сесия Общинския съвет ще е тя да бъде насрочена преди Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ на 9 януари, когато се очаква да бъдат приети варненските акции на Панаира. За да се състои заседанието трябва да се съберат подписите на поне 17 съветника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни