Пловдивчани излизат на протест в защита на Панаира

На протест под мотото „Пловдив не си дава Панаира“ излизат пловдивчани довечера пред сградата на Общината.  Хората искат свикването на извънредна сесия на местния парламент, на която да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира. Припомням, че в понеделник с гласовете на ГЕРБ, групата на „Автентична лява БСП“,  ДПС, Костадин Гаров, Д-р Ангел Молев и директорът на БЧК – Таня Георгиева, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и така да стане мажоритарен собственик на Международното пловдивско изложение.  Участието на Община Пловдив пък в качеството й  на акционер  ще се намали от 25 % на 22.9 %. „Така окончателно Панаира и прилежащите му площи – 350 дка, ще преминат в частни ръце и много скоро един от символите на Пловдив ще се превърне в следващото бетонно гето“, предупреждават организаторите на протеста и призовават пловдивчани да подкрепят протестното шествие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив не си дава Панаира
Снимка: Фейсбук

На протест под мотото „Пловдив не си дава Панаира“ излизат пловдивчани довечера пред сградата на Общината.  Хората искат свикването на извънредна сесия на местния парламент, на която да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира.

Припомням, че в понеделник с гласовете на ГЕРБ, групата на „Автентична лява БСП“,  ДПС, Костадин Гаров, Д-р Ангел Молев и директорът на БЧК – Таня Георгиева, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и така да стане мажоритарен собственик на Международното пловдивско изложение.  Участието на Община Пловдив пък в качеството й  на акционер  ще се намали от 25 % на 22.9 %.

„Така окончателно Панаира и прилежащите му площи – 350 дка, ще преминат в частни ръце и много скоро един от символите на Пловдив ще се превърне в следващото бетонно гето“, предупреждават организаторите на протеста и призовават пловдивчани да подкрепят протестното шествие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини