Избори 2024

Водещи новини

Пловдив ще има нова Концертна зала още следващия сезон

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Концертна зала в Пловдив
Снимка: Фейсбук

Договорът, с фирмата изпълнител на дългоочаквания ремонт на Концертна зала в Пловдив, е подписан от министъра на културата Кръстю Кръстев. Това съобщи в ефира на Дарик директорът на Държавна опера Пловдив доц. Нина Найденова. След години наред провалени процедури, по пряко договаряне бе избрана петричката фирма „Заечки“ ЕООД. Дружеството е извършило ремонта и реконструкцията на Концертната зала в Плевен. Прогнозната цена за пловдивската зала е близо 11 млн.лв. без ДДС.

Очаквам още следващия сезон да започнем репетиции в обновената ни Концертна зала, прогнозира Нина Найденова.

Тя потвърди, че още първата седмица след изборите, е била поканена на среща от новия кмет на Пловдив Костадин Димитров, на която изграждането на сградата за пловдивската опера, е обсъдено като приоритет. От страна на Министерство на културата също има протегната ръка, подчерта доц. Найденова.

С изключителна надежда сме, че трябва да защитим бъдещето на децата си, защото живеем във време, в което агресията взима надмощие над културните устои. Хората на изкуството сме гарант за това.

20% е размерът на последното увеличение на заплатите на творческия и административен екип в Държавна опера Пловдив, но на фона на инфлацията това е недостатъчно. Артистите и музикантите живеят с изкуството от деца, но за съжаление в момента репетират при условия, в които не разполагат със сцена, коментира още директорът на операта. Дейността на институцията се финансира и по различни международни, национални и местни програми, по които екипът на Държавна опера Пловдив кандидатства. Високото ниво на продукция е несъмнено и една основна част от приходите са именно от билетите за различните спектакли, които се разпродават изключително бързо и залите са пълни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив