Избори 2024

Водещи новини

Пловдив ще бъде домакин на Световното първенство по фехтовка за юноши и девойки

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив ще бъде домакин на Световното първенство по фехтовка за юноши и девойки

Пловдив ще бъде домакин на Световното първенство по фехтовка за юноши и девойки, като се очаква да се включат над 1500 участници от над 100 държави. Това оповести на пресконференция заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

„В продължение на 9 дни Пловдив ще е столицата на фехтовката, като тазгодишното първенство е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Това световно състезание ще ни бъде четвърто от 2004 г. насам. Вече имаме доста опит с организацията. Имаме и подкрепата на Община Пловдив. Може би няма друга община, която толкова много да подкрепя фехтовката“, заяви Величка Христева – президент на БФ Фехтовка и член на изпълнителния комитет на международната федерация.

Първенството ще се проведе от 1 до 9 април в 6-а и 13-а палати на Международен панаир Пловдив. В него ще участват и шест деца от пловдивските клубове. Сред тях са Николай-Томас Георгиев, който стана пети на Европейското първенство за кадети на сабя в Естония, и сестра му Мариела.

Градът на тепетата беше домакин на Световно първенство по фехтовка за юноши и девойки за последно през 2017 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив