Пловдив получава близо 304 млн. лв. целева държавна субсидия за тази година

Пловдив получава близо 304 млн. лв. целева държавна субсидия за тази година. Това става ясно от публикувания на сайта на Министерството на финансите проект на Бюджет 2023. За дотираните от държавата дейности сумата възлиза на почти 299 млн. лв., 21 млн.лв. са за компенсациите на превозвачите, отпускат се и 5 млн. лв. за капиталови разходи. Според заявката на местната управа, с малко над 630 млн. лв. се очаква да разполага градът на тепетата през настоящата година. Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование, следват държавни и местни дейности, капиталови разходи-близо 160 млн. лв., здравеопазване и социална политика. Бюджетът на „Чистота“ възлиза на 35 млн. лв., за култура се заделят близо 7,5 млн.лв., за „Градини и паркове“ – 13 млн. лв. и 28 млн. лв. за „Организация и контрол на транспорта“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив - централна улица - изглед

Пловдив получава близо 304 млн. лв. целева държавна субсидия за тази година. Това става ясно от публикувания на сайта на Министерството на финансите проект на Бюджет 2023.

За дотираните от държавата дейности сумата възлиза на почти 299 млн. лв., 21 млн.лв. са за компенсациите на превозвачите, отпускат се и 5 млн. лв. за капиталови разходи.

Според заявката на местната управа, с малко над 630 млн. лв. се очаква да разполага градът на тепетата през настоящата година.

Най-голямото финансово перо от бюджета е за образование, следват държавни и местни дейности, капиталови разходи-близо 160 млн. лв., здравеопазване и социална политика.

Бюджетът на „Чистота“ възлиза на 35 млн. лв., за култура се заделят близо 7,5 млн.лв., за „Градини и паркове“ – 13 млн. лв. и 28 млн. лв. за „Организация и контрол на транспорта“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини