Избори 2024

Водещи новини

Пловдив е отличен за дестинация на годината в България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив е отличен за дестинация на годината в България

Пловдив е отличен за дестинация на годината в България от специализираното списание за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday. Наградата беше връчена на кмета на града Здравко Димитров. Градът на тепетата е на корицата на изданието, заради което шефът на отдел „Туризъм“ Юлиана Йорданова получи рамкирано копие.

„Огромно благодаря за оценката, която сте ни дали. За нас е чест, защото не сме участвали в конкурс, а вие сами сте наблюдавали града ни в бизнес и туристическата сфера и сте ни оценили. В началото на този мандат поставихме цел за надграждане и представяне на Пловдив в целия му блясък не само пред гостите, а и пред гражданите ни. Ние няма да спрем до тук“, заяви градоначалникът, който припомни, че Пловдив получи и друг приз – той е четвъртата най-добра европейска дестинация за 2022 г. Тази година Пловдив застана начело на три отделни категории: „Най-добра културна дестинация в Европа“,  „Най-романтична дестинация в Европа“ и „Най-добра винена дестинация в Европа“.

„За да задържи своето темпо в областта на туризма, Пловдив трябва всяка година да отваря нови атракции. Ние се стремим да правим точно това и данните го доказват. За 9-месечието на тази година в града са постъпили 25 млн. лв. от реализирани нощувки. Благодарим, че и вие сте го видели и оценили. Ще продължаваме да даваме най-доброто от себе си“, каза зам.-кметът по култура Пламен Панов.

„Всяка година става все по-трудно да отличим най-добрите сред най-добрите. Допитването ни сред професионалисти в индустрията, сред потребители, а и сред екипа ни, показа, че община Пловдив се откроява и заслужава т.г. да бъде обявена за дестинация на годината за България. Пловдив привлече вниманието със своята богата и разнообразна културна програма. Нека тази награда бъде признание за вас, но и мотивация за по-големи успехи“, коментира собственикът на списанието Руслан Йорданов.

По традиция специализираната медия за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday  обявява шампионската селекция в индустрията в първия ден на декември с излизането на новия брой. За наградите не се кандидатства, не се гласува и не се заплащат такси. Целта е носителите на отличията да получат своето признание на база на положения труд през изминалата година. Те са на принципа на наградите Мишлен. Това позволява да има елемент на изненада и признание за носителите на отличията в края на всяка година при връчването на наградите лично и на място. Изданието е двуезично, излиза на български и английски език.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив