Пловдив – древен и вечен: пазар на роби и школа за млади воини в парк Лаута

Пазар на роби и школа за млади воини, които ще се обучават на стрелба с лък, са само малка част от забавленията по време на фестивала  „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“  от 16 до 18 юни в центъра на града и в парк Лаута. Градът ни ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария. Откриването на  16 юни е с шествие от Римския форум до Римския стадион. Специална програма ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч. В нея ще се включат талантливи пловдивски деца, както и представители на Антична Тракия и гладиатори от щколите Ludus Luperc(к)alis, Ludus Traex(тракс), Ludus Usus Nigrus, реконструкторски бой на воини от средновековието от страната и чужбина, WMCF Knights за исторически средновековен бой с характерни оръжия и броня от края на 14 в. В следващите два фестивални дни парк „Лаута” ще се превърне в арена на битки и демонстрации на всички аспекти на бита в Античността и Средновековието – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура. Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ се организира от сдружение за исторически възстановки „Филипопол“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив като […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пловдив - древен и вечен - история, етнология, култура и изкуство

Пазар на роби и школа за млади воини, които ще се обучават на стрелба с лък, са само малка част от забавленията по време на фестивала  „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“  от 16 до 18 юни в центъра на града и в парк Лаута.

Градът ни ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария.

Откриването на  16 юни е с шествие от Римския форум до Римския стадион. Специална програма ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч. В нея ще се включат талантливи пловдивски деца, както и представители на Антична Тракия и гладиатори от щколите Ludus Luperc(к)alis, Ludus Traex(тракс), Ludus Usus Nigrus, реконструкторски бой на воини от средновековието от страната и чужбина, WMCF Knights за исторически средновековен бой с характерни оръжия и броня от края на 14 в.

В следващите два фестивални дни парк „Лаута” ще се превърне в арена на битки и демонстрации на всички аспекти на бита в Античността и Средновековието – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ се организира от сдружение за исторически възстановки „Филипопол“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 г.

Организатор на събитието е Сдружение за исторически възстановки „Филипопол”. Спонсори  и партньори са Холдинг КЦМ 2000, Стефанов Мотърс ООД, Internet Media Group, Digital agency SEOMAX, Транслингва агенция за преводи, Улпиа Пловдив, “БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП” ЕООД, Онлайн Магазин ANTIKO.BG, Магазини „Кристал“, Институт Лист София , Унгаро-Българскатa Стопанска Камара, Национална Гимназия За Сценични и Екранни Изкуства, Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив, „Tагарев 90″ ООД, Ера балет, РД Студио ООД, Capital Property Group, Изворна вода Бачково, Rijo Burgers and BBQ, Училища Максимум.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини