Избори 2024

Водещи новини

13-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest стартира на 11 юни

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
13-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest стартира на 11 юни

13-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest ще се открие на 11 юни 2023 г. с две събития – живи статуи на Ashton Ka и музикален флашмоб на Димитър Бакърджиев с артистичен псевдоним Shorty Sax. Предстоящото издание на 6Fest (ШестФест) се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата и е част от Културния календар на града.

От 17:30 до 21:30 ч. на 11 юни на четири места на главната улица “Княз Александър І” ще видим артистите от групата за живи статуи на българската артистка Надежда Гончева (Ashton Ka), базирана в Белгия. Те ще пресъздадат четири комикс сцени – “Мистичната библиотека”, “Бандата страшилища”, “Среща в 60-те”, “Диско сън”. Ащон Ка играе в Белгия, Холандия, Естония, Израел, Кувейт, Дубай, Индонезия и др. Част е от международната група “Living Statues Project (LSP)” от 10 живи статуи от 5 европейски държави, създадена през 2015 г.

Между 19:00 и 21:00 ч. в първия фестивален ден 11 юни изненадващи музикални флашмобове ще се случват в района на Главната и Капана. Димитър Бакърджиев (Shorty Sax) е трето поколение саксофонист. В негов аранжимент, на саксофон, той ще изпълнява популярни мелодии.

Тематично предстоящото издание на 6Fest е посветено на моноспектаклите и индивидуалните изпълнения в областта на съвременен цирк (клоунада, жонглиране), куклен театър, пантомима, живи статуи, кокили, музика, улична магия. Следващите фестивални дати са 24 – 25 юни и 30 юни – 2 юли. Входът за всички прояви е свободен. 6Fest разширява и фестивалните си зони, като част от събитията ще се проведат на площад “Гроздов пазар”, парк “Рибница”, парк “Каменица”, открита сцена на бул. “Марица” и др. Ясна е и пълната програма на фестивала по дати, часове и локации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив