Избори 2024

Водещи новини

Пловдив домакинства Олимпиада по ментална аритметика Малките будители на България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив домакинства Олимпиада по ментална аритметика Малките будители на България

Първата по рода си Олимпиада по ментална аритметика „Малките будители на България” ще се проведе в Пловдив на 18 и 19 ноември. Домакин на събитието е Хотел SPS, а организатори са Образователен център „Авигея” град Пловдив, Детски образователни центрове Smartykids Пловдив – Север и Smartykids Варна – Левски.

Олимпиадата по ментална аритметика „Малките будители на България” се провежда под патронажа на Кмета на Пловдив Костадин Димитров. Гост на награждаването ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Това вълнуващо събитие ще събере на едно място над 240 деца на възраст от 5 до 10 години от цялата страна, които ще премерят ум и математически талант със свои връстници.

Състезателната част на олимпиадата ще се състои на 18.11.2023г, събота. В три кръга за само 5 минути, децата ще трябва да сметнат скоростно, колкото могат повече задачи със и без абакус /сметало/, като максималния брой примери е 250 задачи.

Награждаването на отличените деца ще се проведе на 19.11.2023г, неделя от 10:00ч. Тогава ще разберем кои са шампионите и медалистите по Ментална аритметика – децата решили вярно най-много задачи.

Ментална аритметика е уникален метод за хармонично развитие на интелектуалните и творчески способности на децата. След като усвои техниката – първоначално като смята на сметалото Абакус, детето придобива способността за няколко секунди да решава сложни аритметични задачи и лесно да запомня информацията. Ментална аритметика е сравнително ново направление, но тя датира от древен Китай, където преди пет хиляди години е изобретен абакусът. Методът е част от образователната система на десетки азиатски страни, а в останалата част на света се преподава в хиляди образователни школи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив