Пиян шофьор избяга след катастрофа с автобус от градския транспорт

За броени минути служителите на реда в Пловдив установиха и задържаха избягал от катастрофа шофьор. След 17.40 ч. в неделя на тел. 112 постъпило съобщение, че след удар с автобус от градския транспорт на ул. „Просвета“, лек автомобил „Ситроен“ напуснал местопроизшествието. Пристигналият на място екип на Второ РУ установил, че няма пострадали хора, а за издирване на въпросната кола последвали незабавни действия. Двадесет минути по-късно, със съдействието на автопатрул от сектор „Пътна полиция“, „Ситроен“-ът бил засечен на ул. „Гладстон“. При принудителното му спиране 57-годишният шофьор е изпробван с дрегер за алкохол и апаратът отчел над 1,80 промила. Мъжът е отведен за едно денонощие във Второ РУ. Предстои материалите по образуваното бързо производство да бъдат внесени в районната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, пиян шофьор, дрегер, алкохол, нетрезво състояние

За броени минути служителите на реда в Пловдив установиха и задържаха избягал от катастрофа шофьор. След 17.40 ч. в неделя на тел. 112 постъпило съобщение, че след удар с автобус от градския транспорт на ул. „Просвета“, лек автомобил „Ситроен“ напуснал местопроизшествието.

Пристигналият на място екип на Второ РУ установил, че няма пострадали хора, а за издирване на въпросната кола последвали незабавни действия. Двадесет минути по-късно, със съдействието на автопатрул от сектор „Пътна полиция“, „Ситроен“-ът бил засечен на ул. „Гладстон“. При принудителното му спиране 57-годишният шофьор е изпробван с дрегер за алкохол и апаратът отчел над 1,80 промила.

Мъжът е отведен за едно денонощие във Второ РУ. Предстои материалите по образуваното бързо производство да бъдат внесени в районната прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини