в Пловдив / Криминални / 18-годишен неправоспособен шофьор бе задържан след гонка с полицията

18-годишен неправоспособен шофьор бе задържан след гонка с полицията

В петък неправоспособен шофьор бе задържан след гонка с полицията. Около 23.30 ч. патрул на Трето РУ забелязал лек автомобил „Фиат“ да се движи с висока скорост по пловдивския бул. […]

В петък неправоспособен шофьор бе задържан след гонка с полицията. Около 23.30 ч. патрул на Трето РУ забелязал лек автомобил „Фиат“ да се движи с висока скорост по пловдивския бул. „Васил Априлов“, създавайки реална предпоставка за катастрофа. На подадения сигнал за спиране на колата шофьорът демонстративно не се подчинил и с още по-голямо ускорение се насочил към един от изходите на града – Пазарджишко шосе. Последван от служителите на реда, извършителят преминал през няколко кръстовища на червен сигнал на светофара. При движение по главен път Пловдив – Пазарджик, в района на кръгово кръстовище за Стамболийски, колата се ударила в пътен знак и водачът – на 18 години, бил задържан. Установено е, че младежът има криминалистични рагистрации и присъди, а свидетелството му за правоуправление е отнето. Пробата му за алкохол е отрицателна. След оказана медицинска помощ, той е отведен в Трето РУ. Образувано е бързо производство по чл. 270, ал. от НК.

Друг неправоспособен шофьор бе задържан в ареста на РУ-Първомай заради предлагане на подкуп на полицейски служители по време на проверка. Около 13.30 ч. в неделя, в село Градина, автопатрул спрял лек автомобил „Фолксваген“ с 52-годишен криминално проявен жител на старозагорско село зад волана. Справка в  информационните масиви на МВР показала, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление и униформените започнали да оформят акт за установеното нарушение. През това време обаче, с намерение да осуети действията им, водачът  оставил в служебния автомобил две банкноти от 50 лева. Последвал арестът му за срок до 24 часа, а дежурна оперативна група направила оглед на местопроизшествието и иззела парите. Срещу извършителя е образувано бързо производство. Този случай е шестият от началото на годината, при който първомайските полицаи са предприели подобни своевременни действия. За опити да бъдат подкупени при изпълнение на служебните си задължения те са задържали други четирима водачи на автомобили и един нарушител на нощната тишина.

Send this to a friend