Избори 2024

Водещи новини

Петима пловдивски пожарникари с отличия в конкурса „Пожарникар на 2022 година“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Петима пловдивски пожарникари получиха отличия в престижния национален конкурс „Пожарникар на 2022 година“.

Борис Канагрохов, Христо Чолаков, Динко Криворов, Красимир Добранов и Ивайло Иванов са сред победителите в националното издание на конкурса, който се провежда за 28 – ми пореден път.

Тържествената церемония се проведе в Централния военен клуб в столицата, а на нея присъстваха президентът Румен Радев, ръководствата на Министерството на вътрешните работи и на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението. Тържеството уважиха директори на дирекции в МВР, ръководители на държавни структури, както и представители на партньорски организации, структури на неправителствения сектор и служители от пожарните служби в страната.

Инспектор Борис Канагрохов е отличен за изключително активната превантивна дейност, която развива и за обученията по противопожарна безопасност сред различни възрастови и управленски групи, а колегите от Сектор „Специализирани оперативни дейности“-Пловдив; Rescue Team Plovdiv лизирани оперативни дейности“ получават колективна награда за всеотдайната си работа по време на наводненията в карловските села през месец септември тази година.

Президентът Румен Радев връчи отличия на екипите, които се включиха в издирването на оцелели под руините в опустошителното земетресение в Турция. За висок професионализъм, себеотрицание и изпълнен дълг бяха поздравени и нашите 16 пловдивски огнеборци и спасители- гл.инспектор Петър Петров- началник сектор СОД и зам. ръководител на операцията на Международния модул, Веселин Кашилски,Петър Ангелов, Красимир Добранов, Георги Ганчев,Стоян Кюркчиев, Пламен Писков, Емил Лазаров, Генко Аргиров, Георги Нанков, Запрян Колев,Димитър Стефанов,Драгомир Гайдев, Иван Колев, Христо Шенчев и Антоан Димитров. Те бяха удостоени с почетен знак, връчен на екипа и поименни грамоти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив