Петима общински съветници и други 109 социалисти напускат БСП в Пловдив

Петимата общински съветници от „Автентична лява БСП“ в Пловдив напускат левицата. Заедно с тях от столетницата си тръгват и още 109 социалисти от града на тепетата. Те определиха 50-я конгрес на левицата за унищожителен форум за партийната демокрация, социалистическия дух и здравия политически смисъл. Напускаме не БСП, а партията на Корнелия Нинова, заявиха още пловдивските социалисти. Веднага след оповестяване на решението им, последва светкавична реакция от страна на градската структура на левицата. „Това не са съветници на БСП, а служители на едрия капитал. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган  – Конференцията, вече се е разграничила от тях. Това са хора, които бяха избрани от нашата листа и трябва да напуснат Общинският съвет на Пловдив“, се казва в позицията на Градския съвет на партията в Пловдив. Вчера кметът на Перник Станислав Владимиров и още 50 членове от местната организация на социалистите напуснаха столетницата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
БСП
Снимка: БСП

Петимата общински съветници от „Автентична лява БСП“ в Пловдив напускат левицата. Заедно с тях от столетницата си тръгват и още 109 социалисти от града на тепетата.

Те определиха 50-я конгрес на левицата за унищожителен форум за партийната демокрация, социалистическия дух и здравия политически смисъл.

Напускаме не БСП, а партията на Корнелия Нинова, заявиха още пловдивските социалисти.

Веднага след оповестяване на решението им, последва светкавична реакция от страна на градската структура на левицата.

„Това не са съветници на БСП, а служители на едрия капитал. Те отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган  – Конференцията, вече се е разграничила от тях. Това са хора, които бяха избрани от нашата листа и трябва да напуснат Общинският съвет на Пловдив“, се казва в позицията на Градския съвет на партията в Пловдив.

Вчера кметът на Перник Станислав Владимиров и още 50 членове от местната организация на социалистите напуснаха столетницата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини