Пенсионерка от Пловдив даде 6500 лв. на телефонни измамници

Възрастна жителка на областния град е станала жертва на телефонна измама. Според предварителните данни, в сряда на пенсионерката бил приложен сценария за пострадал роднина от катастрофа, който спешно трябва да бъде опериран срещу определена сума. Притеснителното съобщение жената получила на домашния си телефон от мъж, представил се за полицейски служител. Веднага след него в разговора се включил и друг, който обявил, че е лекар. Въведената в заблудата пенсионерка изпълнила дадените инструкции на извършителите и оставила над 6500 лева на посочено от тях място – контейнер за смет, близо до адреса й. По-късно станало ясно, че е била измамена и за случилото се е подаден сигнал във Второ РУ. Образувано е досъдебно производство, активно се работи за разкриване участниците в престъпната схема.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Телефон

Възрастна жителка на областния град е станала жертва на телефонна измама.

Според предварителните данни, в сряда на пенсионерката бил приложен сценария за пострадал роднина от катастрофа, който спешно трябва да бъде опериран срещу определена сума. Притеснителното съобщение жената получила на домашния си телефон от мъж, представил се за полицейски служител. Веднага след него в разговора се включил и друг, който обявил, че е лекар. Въведената в заблудата пенсионерка изпълнила дадените инструкции на извършителите и оставила над 6500 лева на посочено от тях място – контейнер за смет, близо до адреса й.

По-късно станало ясно, че е била измамена и за случилото се е подаден сигнал във Второ РУ. Образувано е досъдебно производство, активно се работи за разкриване участниците в престъпната схема.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини