Избори 2024

Водещи новини

Педагози от район Централен се обучават за помощ на деца с психологически травми

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Педагози от район Централен се обучават за помощ на деца с психологически травми

С утвърдени практики за психологическа помощ при ежедневната работа с деца, претърпели различен вид травми, се запознават част от педагозите от детските градини и училищата в район „Централен“. Това се случва в рамките на двудневно обучение, организирано от фондация „За Нашите Деца“, съвместно с регионалния офис на УНИЦЕФ в България. То се провежда от водещи лектори в областта на социалните услуги. Мястото е базата на Комплекса за ранно детско развитие в бившата сграда на дом „Рада Киркович“. Заедно със свои колеги от различни институции педагозите от ОУ “Гео Милев“, ОУ „Княз Александър I“, детските градини „Перуника“ и „Мирослава“ се запознават с примери от практиката, свързани с оказването на първа психологическа помощ, управлението на стреса и спецификата при работата с уязвимите деца, включително деца-мигранти.

В рамките на проекта, по-рано тази седмица, курс за подкрепа на развитието на децата до 3-годишна възраст преминаха здравните работници, детегледачките и педагозите от четирите ясли на територията на района. В обучението бяха засегнати темите за ефективната комуникация с родителите, насърчаването на емоционално-социалното, езиковото и когнитивното развитие на най-малките.

Следващата година екипът на районното кметство е планирал заедно с фондацията да разработи още поредица от курсове и обучения, свързани със спецификата на образователните институции, намиращи се на територията на „Централен“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив