Откриха новата сграда на Медицинския университет в Пловдив

С тържествена церемония днес беше открита новата сграда на Медицинския университет в Пловдив. В 7-етажния корпус, чиято разгърната застроена площ надземно е 7659 м2, са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж има обособен кът за отдих. В комплекса ще работят и ще се обучават близо 1200 човека. Навсякъде има осигурен достъп за хора с увреждания. Финансирането на този проект е изцяло със собствени средства на университета, а строителството приключи за 730 календарни дни. В сградата ще бъдат разположени  катедра „Образна диагностика“, специалност „Медицинска речева и езикова патология“, секция „Паразитология“. От Факултет по обществено здраве там ще се намират деканат, учебен отдел и катедри. В новия корпус ще се намира и Департамент по езиково и специализирано обучение на висшето учебно заведение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нова сграда на Медицински университет - Пловдив

С тържествена церемония днес беше открита новата сграда на Медицинския университет в Пловдив.

В 7-етажния корпус, чиято разгърната застроена площ надземно е 7659 м2, са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж има обособен кът за отдих. В комплекса ще работят и ще се обучават близо 1200 човека. Навсякъде има осигурен достъп за хора с увреждания. Финансирането на този проект е изцяло със собствени средства на университета, а строителството приключи за 730 календарни дни.

В сградата ще бъдат разположени  катедра „Образна диагностика“, специалност „Медицинска речева и езикова патология“, секция „Паразитология“.

От Факултет по обществено здраве там ще се намират деканат, учебен отдел и катедри.

В новия корпус ще се намира и Департамент по езиково и специализирано обучение на висшето учебно заведение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини