Откриха лаборатория по природни науки в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

С открит интегриран урок на тема „Катализа. Биокатализатори“ беше открита официално днес лаборатория по природни науки в средно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Гости бяха заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов,  доцентите по химия и биология от Медицинския университет Стела Димитрова и Мария Казакова и началник- отдел „Образование“ Донка Щилянова. Учениците от 10 б под ръководството на своите преподаватели Яна Минкова и Валентина Иванова показаха как се работи в практическа среда в професионалното направление „Природни науки“, за което е предназначена лабораторията. В контролирана среда учениците експериментираха с различни химични съединения, които влияят върху скоростта на химичните процеси и анализираха ензимите, които са биокатализаторите в природата. Лабораторията е създадена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки и профилирана подготовка“ и реално от нова година в нея се обучават всички ученици от природните направления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Откриха лаборатория по природни науки в СУ „Св. Паисий Хилендарски“

С открит интегриран урок на тема „Катализа. Биокатализатори“ беше открита официално днес лаборатория по природни науки в средно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Гости бяха заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов,  доцентите по химия и биология от Медицинския университет Стела Димитрова и Мария Казакова и началник- отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Учениците от 10 б под ръководството на своите преподаватели Яна Минкова и Валентина Иванова показаха как се работи в практическа среда в професионалното направление „Природни науки“, за което е предназначена лабораторията. В контролирана среда учениците експериментираха с различни химични съединения, които влияят върху скоростта на химичните процеси и анализираха ензимите, които са биокатализаторите в природата.

Лабораторията е създадена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки и профилирана подготовка“ и реално от нова година в нея се обучават всички ученици от природните направления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини