От ДБ настояват за отвод на съдията по делото за апорта на варненските акции в Панаира

От „Демократична България“ Пловдив настояват кметът Здравко Димитров да поиска отвод на съдията-докладчик по делото, образувано по иск на местната управа срещу решението на Общото събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“ АД за апорта на варненските акции от Международния панаир. В публичното пространство са обявени обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в безпристрастието на съдия Александър Стойчев по казуса, обясниха от ДБ. От партията се позовават на изложени в медиите обстоятелства за твърденията си, според които именно с помощта на одобрената в нарушение на Търговския Закон от съдия Стойчев „експертиза“, Георги Гергов успява да стане мажоритарен собственик в панаира още през 2007 г. “Само за 1 работен ден през декември 2006 година, тримата експерти, посочени поименно и одобрени лично от Гергов, оценяват имотите му на 67 млн. лева. Така средната цена на земята е оценена не на базата на реални сделки с имоти, а на базата на предлагането за 737 евро на кв. м. Апортирани са и имоти, които Георги Гергов е ипотекирал, като ресторантски комплекс “Пълдин”. Това е недопустимо, но съдията не го е проверил“, цитират данни от разследващ сайт от ДБ Пловдив. Делото е разпределено в Окръжен съд – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив

От „Демократична България“ Пловдив настояват кметът Здравко Димитров да поиска отвод на съдията-докладчик по делото, образувано по иск на местната управа срещу решението на Общото събрание на акционерите на
„Пълдин Туринвест“ АД за апорта на варненските акции от Международния панаир.

В публичното пространство са обявени обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в безпристрастието на съдия Александър Стойчев по казуса, обясниха от ДБ.

От партията се позовават на изложени в медиите обстоятелства за твърденията си, според които именно с помощта на одобрената в нарушение на Търговския Закон от съдия Стойчев „експертиза“, Георги Гергов успява да стане мажоритарен собственик в панаира още през 2007 г.

“Само за 1 работен ден през декември 2006 година, тримата експерти, посочени поименно и одобрени лично от Гергов, оценяват имотите му на 67 млн. лева. Така средната цена на земята е оценена не на базата на реални сделки с имоти, а на базата на предлагането за 737 евро на кв. м. Апортирани са и имоти, които Георги Гергов е ипотекирал, като
ресторантски комплекс “Пълдин”. Това е недопустимо, но съдията не го е проверил“, цитират данни от разследващ сайт от ДБ Пловдив.

Делото е разпределено в Окръжен съд – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни