Избори 2024

Водещи новини

От ДБ настояват за отвод на съдията по делото за апорта на варненските акции в Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

От „Демократична България“ Пловдив настояват кметът Здравко Димитров да поиска отвод на съдията-докладчик по делото, образувано по иск на местната управа срещу решението на Общото събрание на акционерите на
„Пълдин Туринвест“ АД за апорта на варненските акции от Международния панаир.

В публичното пространство са обявени обстоятелства, които пораждат основателно съмнение в безпристрастието на съдия Александър Стойчев по казуса, обясниха от ДБ.

От партията се позовават на изложени в медиите обстоятелства за твърденията си, според които именно с помощта на одобрената в нарушение на Търговския Закон от съдия Стойчев „експертиза“, Георги Гергов успява да стане мажоритарен собственик в панаира още през 2007 г.

“Само за 1 работен ден през декември 2006 година, тримата експерти, посочени поименно и одобрени лично от Гергов, оценяват имотите му на 67 млн. лева. Така средната цена на земята е оценена не на базата на реални сделки с имоти, а на базата на предлагането за 737 евро на кв. м. Апортирани са и имоти, които Георги Гергов е ипотекирал, като
ресторантски комплекс “Пълдин”. Това е недопустимо, но съдията не го е проверил“, цитират данни от разследващ сайт от ДБ Пловдив.

Делото е разпределено в Окръжен съд – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив