От БСП Пловдив се обявиха против закупуването на зала „Строител“ за 6 млн. лв

От БСП Пловдив се обявиха против закупуването от Общината на спортна зала „Строител“ за 6 млн. лева. „Фактът, че за втори път кметът се опитва да прокара предложението, означава само едно – всичко е подготвено и то вероятно ще мине на днешната сесия,  но за чия сметка? Разбира се, за наша – на всички граждани на Пловдив. Спортна зала „Строител“ е с метална конструкция и е построена върху общинска земя преди 35 години, без съвременна изолация и нейното отопление е енергийна яма. Това прави експлотацията й през зимата  невъзможна, а през лятото е трудно без климатизация, затова  кметът е решил на всяка цена да направи услуга на собствениците  и да ги отърве от разходите за поддръжка. Те, от своя страна, искат да получат за имота космическа сума, която не кореспондира с пазарните оценки за такъв имот. За сравнение, целият спортен комплекс „Дунав“ с голяма зала и външни игрища е под 4 млн. и е построен със съвременни материали. Анализът показва, че  използването на съществуващата спортна база в Пловдив е не повече от 10%, което обезмисля подобен тип инвестиция от страна на общината, която е крайно наложително да помисли за  десетките проекти, чакащи финансиране и имащи много по-голям обществен фокус и […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Спортна зала Строител

От БСП Пловдив се обявиха против закупуването от Общината на спортна зала „Строител“ за 6 млн. лева.

„Фактът, че за втори път кметът се опитва да прокара предложението, означава само едно – всичко е подготвено и то вероятно ще мине на днешната сесия,  но за чия сметка? Разбира се, за наша – на всички граждани на Пловдив.

Спортна зала „Строител“ е с метална конструкция и е построена върху общинска земя преди 35 години, без съвременна изолация и нейното отопление е енергийна яма. Това прави експлотацията й през зимата  невъзможна, а през лятото е трудно без климатизация, затова  кметът е решил на всяка цена да направи услуга на собствениците  и да ги отърве от разходите за поддръжка. Те, от своя страна, искат да получат за имота космическа сума, която не кореспондира с пазарните оценки за такъв имот. За сравнение, целият спортен комплекс „Дунав“ с голяма зала и външни игрища е под 4 млн. и е построен със съвременни материали.

Анализът показва, че  използването на съществуващата спортна база в Пловдив е не повече от 10%, което обезмисля подобен тип инвестиция от страна на общината, която е крайно наложително да помисли за  десетките проекти, чакащи финансиране и имащи много по-голям обществен фокус и значение – Дондуковата градина, парка хан Крум, Математическата гимназия, разширението на ул. „Кукуш“, продължението на бул. „Северен“, се казва  в позицията на социалистите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини