„Демократична България“ в Пловдив отново поискаха оставката на кмета Здравко Димитров

Съветниците от „Демократична България“ Пловдив отново поискаха оставката на кмета Здравко Димитров. Поводът е решението на ОбС от вчера за спирането на пробива под Водната палата за период от 45 дни. „Това е прах в очите, за да може около Коледа изграждането на пробива да бъде подновено с нова сила и то във вида, срещу който се противопоставиха гражданите и гилдиите. Денивелирано кръстовище в центъра на града е грешно градоустройствено решение, което отдавна е установено в цял свят, а ние отиваме там, откъдето другите се връщат. Вместо да се харчат милиони за този нецелесъобразен проект, решението за Пловдив е удвояване на Околовръстното шосе, изграждане на Вътрешен ринг и защитени коридори за градски транспорт“, подчертават в позиция от „Демократична България“ Пловдив. Съветниците посочват още, че анализът на трафика, извършен само за кръстовището на „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица-юг“, е в разрез с нуждата на много по –всеобхватен анализа на цялата транспортна зона, включваща минимум най-близките кръстовища, някои от тях силно невралгични, като това на „Чифте баня“. „Освен това, целият проект за пробив заплашва бюджета на Общината с възможността за връщане на много повече средства от споменатите от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев 300 000 лв. по проекта за парковото […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съветници - Демократична България
Снимка: Дарик / Искра Койчева

Съветниците от „Демократична България“ Пловдив отново поискаха оставката на кмета Здравко Димитров. Поводът е решението на ОбС от вчера за спирането на пробива под Водната палата за период от 45 дни.

„Това е прах в очите, за да може около Коледа изграждането на пробива да бъде подновено с нова сила и то във вида, срещу който се противопоставиха гражданите и гилдиите. Денивелирано кръстовище в центъра на града е грешно градоустройствено решение, което отдавна е установено в цял свят, а ние отиваме там, откъдето другите се връщат. Вместо да се харчат милиони за този нецелесъобразен проект, решението за Пловдив е удвояване на Околовръстното шосе, изграждане на Вътрешен ринг и защитени коридори за градски транспорт“, подчертават в позиция от „Демократична България“ Пловдив.

Съветниците посочват още, че анализът на трафика, извършен само за кръстовището на „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица-юг“, е в разрез с нуждата на много по –всеобхватен анализа на цялата транспортна зона, включваща минимум най-близките кръстовища, някои от тях силно невралгични, като това на „Чифте баня“.

„Освен това, целият проект за пробив заплашва бюджета на Общината с възможността за връщане на много повече средства от споменатите от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев 300 000 лв. по проекта за парковото пространство пред Водната палата“, казват още в позицията от „Демократична България“ Пловдив.

Пространството там беше реновирано по ОП „Региони в растеж“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини