Осъдиха 62-годишен мъж, измамил иранска студентка в Пловдив

Осъдиха 62-годишен мъж на седем месеца затвор за присвояване на 18 580 лв. чрез измама. Обещавал почти година на иранка студентка да прехвърли брат ѝ от Медицинския университет в Плевен в същото учебно заведение в Пловдив. През септември 2020 г. тя се свързала с него през социалните мрежи и  поискала да задействат процедурата по прехвърляне на студент. Мъжът обещал да съдейства срещу 9500 евро в брой, като ѝ показал и фалшиво заявление за прехвърляне. След превеждането на сумата мъжът престава да отговаря на обажданията на студентката и не предприема никакви действия. Така студентът от Плевен загубил правата си и бил отписан от учебното заведение. След споразумение с прокуратурата, измамникът връща парите. Определението на съда е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд
Снимка: Pixabay

Осъдиха 62-годишен мъж на седем месеца затвор за присвояване на 18 580 лв. чрез измама. Обещавал почти година на иранка студентка да прехвърли брат ѝ от Медицинския университет в Плевен в същото учебно заведение в Пловдив.

През септември 2020 г. тя се свързала с него през социалните мрежи и  поискала да задействат процедурата по прехвърляне на студент. Мъжът обещал да съдейства срещу 9500 евро в брой, като ѝ показал и фалшиво заявление за прехвърляне. След превеждането на сумата мъжът престава да отговаря на обажданията на студентката и не предприема никакви действия. Така студентът от Плевен загубил правата си и бил отписан от учебното заведение.

След споразумение с прокуратурата, измамникът връща парите. Определението на съда е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини