Оставиха за постоянно в ареста близнаците, заровили тялото на убития Димитър Малинов

Най-тежката мярка „задържане под стража“ за близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Това постанови Районния съд в Пловдив след двучасово заседание. С мотива, че могат да извършат друго престъпление с по-висока степен на обществена опасност, съдът намери за обосновано искането на прокуратурата и определи незабавно изпълнение на мярката. Защитникът на обвиняемите поиска съдебното заседание да бъде гледано при закрити врати, за да не изтича класифицирана информация. Съдът под тепетата обаче не намери такава предпоставка и отхвърли искането с мотива, че така би се ограничило правото на обществото да получава информация и неговата справедливост. И държавното обвинение, и защитата изложиха своите мотиви. След това думата беше дадена на 19-годиините братя. „Съжалявам, че участвах в тази ситуация. Той ми беше приятел“, каза пред съда Борислав Динков. Над 30 близки и роднини на убития Димитър Малинов се бяха събрали пред Съдебната палата в Пловдив. Според тях близнаците са съучастници на издирвания Рангел и не се съгласиха с обвинението в укривателство. Протестите им продължават и днес, като се заканиха да блокират важни пътни артерии. Соченият за извършител на жестокото деяние Рангел Бизюрев още се издирва с европейска заповед.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, дело

Най-тежката мярка „задържане под стража“ за близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица. Това постанови Районния съд в Пловдив след двучасово заседание. С мотива, че могат да извършат друго престъпление с по-висока степен на обществена опасност, съдът намери за обосновано искането на прокуратурата и определи незабавно изпълнение на мярката.

Защитникът на обвиняемите поиска съдебното заседание да бъде гледано при закрити врати, за да не изтича класифицирана информация. Съдът под тепетата обаче не намери такава предпоставка и отхвърли искането с мотива, че така би се ограничило правото на обществото да получава информация и неговата справедливост.

И държавното обвинение, и защитата изложиха своите мотиви. След това думата беше дадена на 19-годиините братя.

„Съжалявам, че участвах в тази ситуация. Той ми беше приятел“, каза пред съда Борислав Динков.

Над 30 близки и роднини на убития Димитър Малинов се бяха събрали пред Съдебната палата в Пловдив.

Според тях близнаците са съучастници на издирвания Рангел и не се съгласиха с обвинението в укривателство.

Протестите им продължават и днес, като се заканиха да блокират важни пътни артерии.

Соченият за извършител на жестокото деяние Рангел Бизюрев още се издирва с европейска заповед.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини