Избори 2024

Водещи новини

Още двама младежи са установени за съпричастност към сигналите за бомба в училищата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
ГДБОП - Петър Тодоров

От Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са установени и задържани още две лица, съпричастни за подаване на фалшиви съобщения (чл. 326 от Наказателния кодекс). Това съобщи в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Установените са 15-годишни ученици. В хода на разследването е установено, че те са подали от сряда насам множество електронни писма със заплашително съдържание до различни институции и училища. „Освен това, в Пловдив има още едно лице, което е задържано, отново за изпращане на заплашителни съобщения“, добави главният секретар.

Тодоров припомни, че в рамките на вчерашния ден на територията на столицата бяха задържани двама 17-годишни младежи и още три случая на задържани младежи от страната.

ГДБОП задържа 16-годишен младеж в Пловдив заради сигнала за бомбени заплахи

Работата по случаите продължава, като са образувани съответните досъдебни производства. Главен комисар Тодоров обобщи, че след първоначалните мейли в понеделник и вторник, които имат характеристики на хибридна атака и са изпратени от чужбина, е последвала втора серия от заплахи, от подражатели от страната. По всяка вероятност мотивите им са свързани с търсене на последователи в мрежата.

По-голямата част от изборните помещения вече са под охраната на МВР, обобщи още главният секретар. Той увери, че гражданите ще могат спокойно да упражнят правото си на глас. „Всеки един сигнал за нарушения се обработва, като данните са динамични. Изборните места са проверени, ще има засилен контрол“, каза главен комисар Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив