Организират протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата

Протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата в Пловдив се организира в социалните мрежи. Той ще се проведе по времето на първата копка на съоръжението, която ще бъде направена днес от местната управа. „Един безсмислен по целесъобразност проект, който ще струва на пловдивчани над 10 милиона лева (първоначално) и със забрана на левите завои. Да се опитаме да спрем това деяние и да поискаме заедно преосмисляне на нуждата от това замислено по този начин съоръжение. Това е поредното безумие, което не решава проблемите на Пловдив“, призовават организаторите на протеста. Пробивът под Водната палата с транспортен възел на две нива ще струва 9,2 млн. лв. Очакванията на кметския екип на Пловдив са с изграждането му бул. „Марица-юг“ да стане скоростен, да се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира. Срещу намерението на кмета Здравко Димитров за изграждане на съоръжението вече се обяви съпартиецът му – бившият кмет на града на тепетата Иван Тотев. Точно по времето на неговото кметуване на мястото беше изградено кръгово кръстовище с фонтан, които сега обаче отиват в историята заради пробива. Мотивът на Тотев отново беше, както сега и на Димитров, че така ще се облекчи трафика в района на Панаира. Това […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Проект за пробив под Водната палата в Пловдив

Протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата в Пловдив се организира в социалните мрежи. Той ще се проведе по времето на първата копка на съоръжението, която ще бъде направена днес от местната управа.

„Един безсмислен по целесъобразност проект, който ще струва на пловдивчани над 10 милиона лева (първоначално) и със забрана на левите завои. Да се опитаме да спрем това деяние и да поискаме заедно преосмисляне на нуждата от това замислено по този начин съоръжение. Това е поредното безумие, което не решава проблемите на Пловдив“, призовават организаторите на протеста.

Пробивът под Водната палата с транспортен възел на две нива ще струва 9,2 млн. лв. Очакванията на кметския екип на Пловдив са с изграждането му бул. „Марица-юг“ да стане скоростен, да се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира.

Срещу намерението на кмета Здравко Димитров за изграждане на съоръжението вече се обяви съпартиецът му – бившият кмет на града на тепетата Иван Тотев. Точно по времето на неговото кметуване на мястото беше изградено кръгово кръстовище с фонтан, които сега обаче отиват в историята заради пробива. Мотивът на Тотев отново беше, както сега и на Димитров, че така ще се облекчи трафика в района на Панаира.

Това обаче не се случи.

Срокът за изпълнение на пробива е края на 2023-та година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини