Избори 2024

Водещи новини

Организират национална научна конференция посветена на Васил Левски

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Васил Левски - Община Родопи

Национална научна конференция „Левски в съвременния дигитален свят“ – нов прочит на делото и личността на Апостола в светлината на сигурността, образованието и културно-историческото наследство, ще се проведе в Пловдив. Домакин на събитието, което е под патронажа на президента Румен Радев, е община „Родопи“.

Конференцията ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика в града на тепетата. Научният форум се организира по повод 150-тата годишнина от гибелта на Апостола.

Конференцията ще събере на едно място представители на учебни заведения от цялата страна, носещи името на Васил Левски. Целта е да се насочи фокусът на образователните институции и младите хора към националната сигурност и държавното управление в контекста на делото на Апостола, да се акцентира на необходимостта от дигитализацията на културно-историческото наследство свързано с личността  на Васил Левски, да се запознае аудиторията с шрифта по почерка на Левски в цялото му богатство.

В рамките на конференцията е предвиден  и дискусионен форум с участието на студенти от Висше училище по сигурност и икономика и ПУ „Паисий Хилендарски“.

В края на форума всяко учебно заведение, участник в конференцията, ще получи сертификат за участие и постер с мисъл на Левски, изписана с компютърен шрифт по почерка на Васил Левски. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов ще поднесе като подарък специално подготвена флаш памет със сканирани протоколите от разпитите на Левски, личния му бележник и филм за намерените и запазени вещи на Апостола. Протоколите в дигитален вариант са предоставени на община „Родопи“ от личния архив на Бердж Джаникиян, за да бъдат дарени в помощ на образователния процес в часовете по история.

Националната конференция „Левски в съвременния дигитален свят“ е естествено продължение на успешно реализирания регионален проект на Община „Родопи“, свързан с процеса на дигитализацията и внедряване на иновации в образованието, по повод 185-тата годишнина от рождението на великия българин.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив