Децата от детска градина „Перуника“ почетоха делото на Васил Левски

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и директорът на Регионалния исторически музей Стоян Иванов бяха гости на тържество в ДГ „Перуника“, посветено на Васил Левски. Директорът на РИМ – Пловдив разказа на малчуганите за живота и делото на Апостола на свободата и им подари книжки за него, а те изнесоха поетично-музикална програма, която включваше песни и стихове за бележития българин. Кметът на район „Централен“ подари на детска градина „Перуника“ портрет на Васил Левски и пожела на децата да носят в сърцата си спомена за големия български революционер. „Благодарение на Васил Левски България днес е свободна държава. Нека този портрет всеки ден да Ви напомня колко е важно да следваме примера и идеала на Апостола, да бъдем достойни българи и да се борим за всички свои свободи“, подчерта Георги Стаменов. Възпитаниците на детското заведение пък зарадваха кмета и директора на Регионалния исторически музей с изработени от самите тях красиви национални трибагреници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Децата от детска градина „Перуника“ почетоха делото на Васил Левски

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева и директорът на Регионалния исторически музей Стоян Иванов бяха гости на тържество в ДГ „Перуника“, посветено на Васил Левски.

Директорът на РИМ – Пловдив разказа на малчуганите за живота и делото на Апостола на свободата и им подари книжки за него, а те изнесоха поетично-музикална програма, която включваше песни и стихове за бележития българин.

Кметът на район „Централен“ подари на детска градина „Перуника“ портрет на Васил Левски и пожела на децата да носят в сърцата си спомена за големия български революционер.

„Благодарение на Васил Левски България днес е свободна държава. Нека този портрет всеки ден да Ви напомня колко е важно да следваме примера и идеала на Апостола, да бъдем достойни българи и да се борим за всички свои свободи“, подчерта Георги Стаменов.

Възпитаниците на детското заведение пък зарадваха кмета и директора на Регионалния исторически музей с изработени от самите тях красиви национални трибагреници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини