Избори 2024

Водещи новини

Организираха благотворителен базар с наименование „Ние правим доброто възможно“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Организираха благотворителен базар с наименование Ние правим доброто възможно

На 12.04.2023г. се проведе събитие – благотворителен базар с наименование „Ние правим доброто възможно“. Инициативата е на директора на ДГ „Космонавт“ – г-жа Десислава Тотева. Обнадеждена от интереса и солидарността на родителското съсловие и обществото г-жа Тотева е ориентирана за следващите бъдещи проекти.

Благотворителната кауза, която бе подкрепена е за набиране на средства за Катедрата по педиатрия и медицинска генетика към УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Детска онкохематология.

Каузата за благотворителния базар е избрана чрез анкета проведена сред родителите на децата в ДГ „Космонавт“. Почти единодушно родителите са избрали да подкрепят набирането на средства за Детската онкохематология.

Родители, членовете от екипа на детското заведение и децата са взели активно участие в набирането на средствата чрез своя труд и умения, изработвайки и предлагайки на благотворителния базар традиционните за Великден тестени изделия – курабийки, козунаци, кексчета, както и различни по вид декорации за дома.

Ученици от ГИКН „Академик Благовест Сендов“ с кауза в подкрепа на 10-годишния Любомир

В музикалната част от събитието малчуганите от всички възрастови групи изпълниха песни на тема „добротата“. Децата зарадваха родителите си с творби, чиито заглавия бяха „Света е хубав“, „Страна на доброто“, „Споделена обич“, „Мечта за изгрев“, „Детска планета“, както и песента на Любо Киров – „Заедно“.

Специален гост и участник в програмата беше Хайгашод Агасян. Самият Хайгашод Агасян изпълни като поздрав към всички присъстващи песента „Не остарявай, любов“, а съвместно с децата изпя авторските си песни – „Света е хубав“ и „Страна на доброто“.

„Поздравявам г-жа Тотева, нейния екип, децата и техните родители, които допринесоха за организирането на благотворителния базар „Ние правим доброто възможно“. За предстоящите светли празници пожелавам на всички да сме здрави, добри, смирени и
благословени.“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

Представител на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, беше д-р Хасан Бурнусузов. На събитието присъстваше и директорът на СУ „Никола Вапцаров“ – г-н Стоян Стратиев. Поради не добрата метеорологична обстановка директорът любезно предостави училищния двор и физкултурния салон за провеждане на мероприятието.

Специално съдействие за анимацията на събитието указаха и „Меджик парти“;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив