Операция позволи на 2-годишно момиченце да диша свободно

2-годишно момиченце вече може да диша свободно през носа. Досега детето се е задушавало, а при плач очите му се възпалявали, защото слъзните пътища са били запушени поради вроден дефект. Невръстната пациентка е излекувана с изключително прецизна операция за възстановяване проходимостта на слъзните пътища в Интегралния център към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Детето е родено с дефект на твърдото, мекото небце и горната устна – цепка. На 9 месеца е извършена пластична възстановителна операция. След редица неуспешни консервативни методи за лечение, то постъпва за оперативна интервенция в пловдивската болница. За 3 години в Интегралния център на лечебното заведение са диагностицирани и ендоскопски оперирани 57 пациенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Операция - лекари
Снимка: Pixaby

2-годишно момиченце вече може да диша свободно през носа. Досега детето се е задушавало, а при плач очите му се възпалявали, защото слъзните пътища са били запушени поради вроден дефект.

Невръстната пациентка е излекувана с изключително прецизна операция за възстановяване проходимостта на слъзните пътища в Интегралния център към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

Детето е родено с дефект на твърдото, мекото небце и горната устна – цепка. На 9 месеца е извършена пластична възстановителна операция. След редица неуспешни консервативни методи за лечение, то постъпва за оперативна интервенция в пловдивската болница.

За 3 години в Интегралния център на лечебното заведение са диагностицирани и ендоскопски оперирани 57 пациенти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини