Избори 2024

Водещи новини

Опера Пловдив кани пловдивчани на КЛАСИК OPEN AIR в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Катедрален храм Успение Богородично
Снимка: община Пловдив

На 30 септември 2022 г. Опера Пловдив кани пловдивчани на едни специален концерт от „КЛАСИК OPEN AIR: Концерт за деня на музиката“ в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ от 19:00 часа и молебен за откриване на новия творчески сезон на Опера Пловдив, с начален час от 18:45 часа.

Каним ви да отбележим заедно Международния ден на музиката с концерт с арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа, Джордано под  диригентството на Якопо Сипари Ди Пескасероли – Италия.

В концерта ще вземат участие солистите Александър Баранов, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова – Иса, Марияна Панова, Светлана Иванова, Свилен Николов и Таня Иванова.

Участват Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

Достъпът до събитието в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ в подножието на Стария Пловдив е СВОБОДЕН за всички почитатели на оперното изкуство.

Изказваме благодарности за любезното домакинство на Пловдивска Света Митрополия!

Проектът „КЛАСИК OPEN AIR: Музиката под тепетата“ се финансира от община Пловдив е част от Културния календар на града за 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив