Избори 2024

Водещи новини

Общината и Операта канят пловдивчани на концерт от поредицата „Класик Open Air – Музиката под тепетата“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Класик Open Air - Акведукт Бунарджика - концерт
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив и Опера Пловдив канят пловдивчани на концерт от поредицата „Класик Open Air – Музиката под тепетата“. Събитието е днес – на 16 септември (петък) от 18:30 на Акведукт Бунарджика. На сцената ще се изявят музикантите Габриела Гарсия – арфа и Джовани Пистис- обой, познати на публиката като Дуо Капана. В програмата са включени композиции от Доницети, Глук и Пиацола. Входът за публиката е свободен!

Проектът, част от Културния календар на Община Пловдив, символично обединява тепетата като обща сцена за култура и подчертава потенциала им  за развитие като градски пространства за артистични събития.

Джовани Пистис учи в Консерваторията в Генуа – Италия, в класа на Джан Енрико Кортезе. Продължава музикалното си обучение в Кралския колеж в Стокхолм и след това в Accademia di Santa Cecilia в Рим. Сътрудничил е с няколко оркестъра в международната панорама като Кралския филхармоничен оркестър на Лиеж, Кралската опера на Валония, Венецианската опера Ла Фениче, Оркестъра на Шведското радио, Стокхолмската опера, Симфоничния оркестър на Санремо, Опера Карло Феличе от Генуа. От 2018 г. е обоист и изпълнител на английски рог в Пловдивската опера.

Габриела Гарсия е родена във Варна, но израства и учи в Белгия. Защитава магистърска степен във Висшия институт по музика и педагогика в Намюр (IMEP), в класа на Софи Аленк. В 2015 г. получава диплома по изпълнителско майсторство от парижкия Екол нормал за музика Алфред Корто. От 2018 година е арфистка-соло в Пловдивската държавна опера. Тя е носител на награди от международни конкурси, има многобройни концертни изяви в Белгия, Франция, Италия , Холандия, както и на международни музикални фестивали – Ле Алтре Ноте, Русенски музикални дни, Рио Харп фестивал.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив