Избори 2024

Водещи новини

Опасна мода – деца се катерят по кран на изоставен строеж в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Опасна мода - деца се катерят по кран на изоставен строеж в Пловдив

Децата са привлечени от опасната мода да се изкачват по крана на изоставения строителен обект в квартал „Прослав“ в Пловдив. Обектът остава недовършен вече десет години. Местните жители споделят, че за децата е вълнуващо да се катерят до върха, където правят и снимки за социалните медии.

„Аз разбрах за това, че в този недостроен комплекс влизат деца, два дни преди да се появи публикацията в социалните мрежи. Една учителка сподели с мен, че вижда деца в комплекса. Тя ме помоли да направим нещо по въпроса“, обясни Тони Стойчева, кмет на район „Западен“.

Тя отбеляза, че комплексът няма ограда, което позволява свободен достъп до мястото. Тя добави, че нейната учителка я е информирала, че децата не само се катерят върху крана, но също така се катерят по голите етажи на недовършените сгради. Тези нива нямат парапети или прозорци, което ги прави изключително рискови.

„Веднага след като получих сигнала, разпоредих проверка. Оказа се, че в районната администрация няма никакви документи за този строеж. Всичко е издавано в Община Пловдив преди много години. Намерихме строителното разрешение, както и списъка със собствениците“, каза още Тони Стойчева.

От нейните думи става ясно, че инвеститорът е банкрутирал, което води до дълъг списък от собственици. Общинските власти обаче са поискали полицейски патрули да извършват редовни обиколки на обекта. В момента започва процес на обезопасяване на обекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив