Фолклорен танцов ансамбъл Иглика чества 75 творчески години

На 27 и 28 април 2024 г. в ДК „Борис Христов“ Пловдив от 18:00 ч., Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ – творческа формация към ЦПЛР – ОДК – Пловдив, празнува своя 75 – годишен юбилей. В две, поредни вечери навръх празниците Лазаровден и Цветница, ФТА „Иглика“ ще представи на сцената пъстра разходка из България в танц и песен от любими за изпълнители и публика, танцови произведения. Концертите са в две части и антракт, участват настоящи и бивши възпитаници на ансамбъла. Сред голямото разнообразие от танци на сцената ще си партнират повече от едно поколение танцьори, заедно ще танцуват цели фамилии. Във фоайето на първия етаж на ДК „Борис Христов“ ще бъдат изложени на вниманието на посетители и публика награди, грамоти и предмети от дългогодишния творчески живот на ансамбъла. Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ е основан през 1949 г. от доайена на българската народна хореография Георги Шишманов. По- късно в сърцата на стотици деца са оставили част от себе си хореографите Стефан Доганов, Стефан Илиев, Мария Русинова, Таня Костова. Организатор на събитията е творческият екип на ФТА „Иглика“ – Венцислава Еленска, режисьор – хореограф, 35 години художествен ръководител на ансамбъла, Петър Стефанов, хореограф, корепетитори Георги Монев, Кирил Бележков. В концертите участват повече от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Фолклорен танцов ансамбъл Иглика чества 75 творчески години

На 27 и 28 април 2024 г. в ДК „Борис Христов“ Пловдив от 18:00 ч., Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ – творческа формация към ЦПЛР – ОДК – Пловдив, празнува своя 75 – годишен юбилей.

В две, поредни вечери навръх празниците Лазаровден и Цветница, ФТА „Иглика“ ще представи на сцената пъстра разходка из България в танц и песен от любими за изпълнители и публика, танцови произведения.

Концертите са в две части и антракт, участват настоящи и бивши възпитаници на ансамбъла. Сред голямото разнообразие от танци на сцената ще си партнират повече от едно поколение танцьори, заедно ще танцуват цели фамилии.

Във фоайето на първия етаж на ДК „Борис Христов“ ще бъдат изложени на вниманието на посетители и публика награди, грамоти и предмети от дългогодишния творчески живот на ансамбъла.

Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ е основан през 1949 г. от доайена на българската народна хореография Георги Шишманов. По- късно в сърцата на стотици деца са оставили част от себе си хореографите Стефан Доганов, Стефан Илиев, Мария Русинова, Таня Костова.

Организатор на събитията е творческият екип на ФТА „Иглика“ – Венцислава Еленска, режисьор – хореограф, 35 години художествен ръководител на ансамбъла, Петър Стефанов, хореограф, корепетитори Георги Монев, Кирил Бележков.

В концертите участват повече от 200 изпълнители, под акомпанимента на оркестър от народни инструменти. Гост на концертите е ФАФ “Куклици“, творческа формация на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, художествен ръководител Виолета Щерева, корепетитор Румен Монев.

Концертите се осъществяват с подкрепата на Община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив